Trots att många lägger väldigt stor vikt vid märket och modellen på sin bil är det väldigt vanligt att den egentligen bara används för att ta sig från punkt A till punkt B, tänker man efter så kanske det finns fler saker man skulle ha övervägt med noggrant innan man köpte bilen man har.

shutterstock_233312575

Betala av månad för månad

Vi säger inte att man endast ska köpa en bil om man kan skriva en check för hela summan på en och samma gång, men det finns helt klart saker man bör tänka på när det kommer till att betala av en bil. Försäljaren kan ofta hitta sätt som tillåter en att klara av betalningarna varje månad, detta kan inkludera justeringar av räntan, erbjuda längre avbetalningstid och liknande. Saken är dock den att detta kan innebära att man i slutändan betalat flera tiotusentals kronor extra.

Köpa helt ny

En bil är aldrig något man ska se som en investering, faktum är att bilar snabbt sjunker i värde och kan tappa så mycket som 25-40 procent bara under det första året. Fördelen var dock länge garantin, och det lockade många att köpa nytt. Men idag har fordon ofta längre garantier som faktiskt fortfarande kan gälla även om man köper en bil som har något år på nacken.

Inte tänka på övriga kostnader

Underhåll är något som kan vara svårt att uppskatta, med hjälp av sajter som Mekster kan man dock få rekommendationer om vilka typer av servicealternativ som just ens egen bil är i behov av, något som kan vara till stor hjälp då man försöker planera för framtida utgifter. Men mer än så kommer man ju även behöva tänka på bränsleförbrukningen, som ofta är betydligt lättare att räkna på. En genomsnittlig person förväntas köra allt mellan 15 000 och 30 000 kilometer per år, kan man själv begränsa detta till ett lägre nummer och vet man bränsleförbrukningen på en bil så kan man ofta räkna ut hur mycket extra varje år en bil egentligen kommer att kosta en.

 

Posted in: Bilar.
Last Modified: november 10, 2015