RallyI motorsporten finns det flera legendariska förare. Inom Sveriges gränser är Björn Waldegård en profil som alla inom rally känner till. Han var den första svensk som lyckades vinna Rally-V M (1979). Sedan tog det bara 5 år innan nästa svensk vann denna stora motortävling. Denna gång var det Stig Blomqvist som även han är en legend inom rallyvärlden.

Kollar man internationellt är det Sébastian Loeb (Frankrike) som fått stora rubriker de senaste åren. Han är den obestridlige rallykungen med vinst i världsmästerskapet 2004-2012. I år har han däremot inte någon chans att vinna då han redan förra året bestämde sig för att minska på sitt tävlande.

Även inom Formel 1 är det en person vid namn Sebastian som är kung på banan. Sebastian Vettel är nämligen den yngste föraren som någonsin försvarat den eftertraktade världsmästartiteln (24 år och 98 dagar). Han vann även titeln fem år i rad mellan 2009 och 2013. Detta tillsammans med teamet bakom honom dvs. Red-Bull Renault. Många anser att Vettels framgångar beror på en perfekt kombination av hans stall och hans sätt att köra. Red Bull har stora ekonomiska förutsättningar och har även några av de bästa teknikerna inom branschen. Samtidigt har samarbetet mellan stallet och Vettel fungerat utan större konflikter vilket även det är en nyckel för långsiktigt arbete som uppenbarligen lönar sig.

Posted in: Motorsport.
Last Modified: maj 20, 2021